Philip LaheijMijn naam is Philip Laheij. Ik ben getrouwd en vader van een dochter en zoon die eveneens een gezin hebben met twee kinderen.

In 2009 ben ik na 35 jaar VROM-Inspectie met pensioen gegaan. Bij het ministerie van VROM werkte ik sinds de jaren zeventig als hoofd technische dienst en later als juridisch beleidsmedewerker. In de laatste jaren heb ik onder andere meegewerkt aan onderzoeken naar het balkondrama in Maastricht, de herstructurering van diverse Limburgse steden en de brandveiligheid in zorginstellingen en gevangenissen.

Al van jongs af aan ben ik een echte verenigingsman. Als jeugdige wist ik al van aanpakken voor FC Gulpen en Zangvereniging St. Caecilia. Toen ik later naar Mechelen verhuisde werd ik bestuurslid bij voetbalvereniging RKMVC. En was meer dan 15 jaar voorzitter van MK Lauwerkrans en nu Erevoorzitter van dit zangkoor.

Maar ook buiten het verenigingsleven sta ik graag belangeloos klaar voor anderen om mensen te helpen. Door mijn grote ervaring binnen overheid kan ik dan ook betrouwbare hulp geven.

Na vier jaar raadslid te zijn geweest ben ik vanaf april 2014 wethouder en heb de volgende portefeuilles onder mijn hoede:
Onderwijs
Sociale Domein 3D (Jeugd, Participatie en WMO)
Sociale Zaken en WVG
Volksgezondheid (GGD)
Kunst, Cultuur en Sport
Welzijn (breed)
Vreemdelingenbeleid
Vervoer (leerlingen-, ouderen- en gehandicaptenvervoer)
Leefbaarheid, burgerparticipatie en zelfsturing

Graag wil ik als wethouder een aanspreekpunt zijn voor uw signalen, problemen en idee├źn zodat er korte lijnen ontstaan tussen de burger en onze gemeentelijke overheid. U kunt mij altijd bellen of mailen en ik zal dan mijn uiterste best doen om u te helpen.

Deel met uw netwerk